Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈρχεται μπαράζ ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα

Έρχεται μπαράζ ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα

Αυξήσεις τιμών στο ράφι περιμένει η κυβέρνηση, όπως παραδέχτηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή καθώς, όπως εξήγησε ο υπουργός, το διεθνές περιβάλλον οδηγεί σε αύξηση του πληθωρισμού.

 

«Επειδή ζούμε σε μια εποχή όπου υπάρχει πια αύξηση του πληθωρισμού λόγω της διεθνούς αυξήσεως των τιμών τόσο στα καύσιμα και στην ενέργεια εν γένει, όσο και στα ναύλα αλλά και στις πρώτες ύλες και το οποίο δεν είναι στη δικαιοδοσία της ελληνικής κυβερνήσεως να το ελέγξει, καθόσον δεν έχουμε αρμοδιότητα στον πλανήτη παρά μόνο στην ελληνική επικράτεια».

Ως ένα όπλο για τους καταναλωτές χαρακτήρισε την εφαρμογή e-katanalotis, που μπορεί ο καταναλωτής να κατεβάσει στο κινητό του ώστε «πριν πάει να κάνει το πρωί τα ψώνια του, να πατήσει το κουμπί με τα αγαθά που θέλει να αγοράσει και η εφαρμογή αυτομάτως να τον κατευθύνει στη γειτονιά του, στο σημείο που θα έχει καλύτερες τιμές».

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, που τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες και προκλητικές». Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως ο υπουργός «ουσιαστικά όχι μόνο απόλυτα δικαιολογεί, αλλά και απαράδεκτα πυροδοτεί νέο κύμα ανατιμήσεων εις βάρος των ελληνικών νοικοκυριών».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, «η κυβέρνηση καλύπτει ουσιαστικά το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη και πρώτα στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος», έτσι καλεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού να παρέμβει άμεσα, για να εμποδίσει εναρμονισμένες πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών.

πηγή

Most Popular