Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΆκης Τσελέντης: "δεν έχουμε τελειώσει με το φαινόμενο στην Κεντρική Ελλάδα "

Άκης Τσελέντης: “δεν έχουμε τελειώσει με το φαινόμενο στην Κεντρική Ελλάδα “

Ο σεισμός που ταρακούνησε τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές είχε επίκεντρο στην Πρέβεζα με  εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 19 χλμ. βορειοδυτικά της Πρέβεζας και στα 73 χλμ. νότια των Ιωαννίνων σύμφωνα με το EMSC.

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 5 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 5 χλμ. και επίκεντρο τα 16 χλμ. δυτικά της Πρέβεζας.

Για «ντόμινο» σεισμών μετά το σεισμό στη Ζάκυνθο, κάνει λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Άκης Τσελέντης, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης με επίκεντρο την Πρέβεζα , τονίζοντας ότι δεν έχουμε τελειώσει με το φαινόμενο στην Κεντρική Ελλάδα και εφιστά την προσοχή για τους επόμενους μήνες.

Όπως είπε μιλώντας στο CNN Greece, μετά τον ισχυρό σεισμό τον Οκτώβριο στη Ζάκυνθο, ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία να υπάρχει ένα «φαινόμενο ντόμινο, δηλαδή να έχουμε μια διέγερση των άλλων ρηγμάτων στην ευρύτερη περιοχή», προσθέτοντας ότι η περιοχή η συγκεκριμένη έχει πολλά ρήγματα.

«Στα πλαίσια της θεωρίας του ντόμινο εντάσσονται και οι σημερινοί σεισμοί, ο σημερινός στην Πρέβεζα και ο χθεσινός στην Αμαλιάδα. Θέλει πολύ προσοχή η περιοχή αυτή. Η ακολουθία της Πρεβέζης είναι ακόμα σε εξέλιξη», λέει χαρακτηριστικά.

Most Popular