Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΌταν ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ μεταφέρει το ραβασάκι για την ιδιωτικοποίηση εκτέλεσης...

Όταν ο βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ μεταφέρει το ραβασάκι για την ιδιωτικοποίηση εκτέλεσης των δημόσιων έργων!

Τις τελευταίες ημέρες μας προέκυψε μια άλλη… σπουδαία κοινοβουλευτική «επιτυχία» του βουλευτή της ΝΔ Θ. Καββαδά.

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, που κατέθεσε (κατόπιν εντολής ή αυτοβούλως δεν έχει σημασία) σε ν/σ του ΥΠ.ΕΣ στη Βουλή και υπερψηφίστηκε, αφενός «ξεπλένει» τις αμαρτίες της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  Ρ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και του υπουργού Ανάπτυξης (άνευ αρμοδιοτήτων πλέον) Α. Γεωργιάδη, σχετικά με την πρόσφατη ανεπιτυχή προσπάθειά τους να παραδώσουν το έργο για τα υδατοδρόμια σε δίκτυο ιδιωτών (ΔΕΠΑΝ) και μάλιστα προσαυξημένο κατά 404% (!) σε σχέση με την προηγούμενη κοστολόγηση από την ΠΙΝ και αφετέρου ανοίγει δρόμους για την ιδιωτικοποίηση εκτέλεσης όλων των δημόσιων έργων!

Είναι γνωστό ότι το Π.Σ. Ιονίων Νήσων στις 28/2/2020 (παρουσία και τοποτηρητή του Άδ. Γεωργιάδη) αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση εισήγησης της περιφερειακής αρχής για ανάθεση του έργου στην ΔΕΠΑΝ με παράλληλη τροποποίηση του προϋπολογισμού του, που εκτινάχθηκε από 755.000 σε 3.056.290 ευρώ!

Αυτή η απόφαση ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη ως μη σύννομη, μετά από προσφυγή του πρώην περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου στην Επιτροπή του Άρθρου 227 του Ν.3852/2010.

Θα περίμενε κανείς οι ιδρυτές του… «επιτελικού κράτους» να συμμορφωθούν με τη νομιμότητα, παραιτούμενοι από τις λογικές ρουσφετιού και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.  Όταν όμως οι «άριστοι» δεν συμφωνούν με το νόμο γιατί απλά δεν εξυπηρετεί τα πολιτικά τους σχέδια, τότε τόσο το χειρότερο για το νόμο!

Κάπου εκεί ανέλαβε… δράση ο Θ. Καββαδάς. Πρόθυμος και σαφέστατα σε διατεταγμένη υπηρεσία, με μία άκρως προκλητική και απαράδεκτη (πολιτικά και ηθικά) ενέργεια έγινε «ο κομιστής» της φωτογραφικής (ν)τροπολογίας που αλλάζει τη νομοθεσία, προκειμένου να βολευτούν τα ιδιωτικά δίκτυα!

Μιας ενέργειας που ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση εκτέλεσης των δημόσιων έργων (ΑΣΠΑ, ΠΔΕ) με παράλληλη περιθωριοποίηση των υπηρεσιών του δημοσίου, που δεν θα έχουν καμία πρόσβαση σε οποιοδήποτε στάδιο υλοποίησης!

Μιας ενέργειας που καθιστά τα ιδιωτικά δίκτυα αναθέτουσες αρχές με ότι αυτό συνεπάγεται! 

 

Μιας ενέργειας που ταυτίζεται πλήρως με την έντονα διαφαινόμενη πολιτική Μητσοτάκη για σαφή υποβάθμιση των δημοκρατικών λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού.   

Ας μας απαντήσει ο τόσο πρόθυμος βουλευτής, πόσο ενδιαφέρθηκε για το ζήτημα των υδατοδρομίων και ποιες ήταν οι ενέργειές του, όταν για 14 μήνες η νέα περιφερειακή αρχή δεν είχε πράξει το ελάχιστο;

Τέλος τη δήλωση του «ταχυδρόμου» βουλευτή ότι όλα αυτά έγιναν επειδή «…χρειάζεται η κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων για να μην πάνε χρήματα χαμένα, καθώς είναι γνωστές οι δυσκολίες στην απορρόφηση των προηγούμενων ΕΣΠΑ…», την  αποκρυπτογραφούμε με βάση τον κώδικα των λιστών Πέτσα και όχι μόνο, αντιλαμβανόμενοι ότι στήνεται ακόμη ένα μεγάλο «φαγοπότι» με τα γνωστά ανταλλάγματα!

 

ΣΥΡΙΖΑ – Π. Σ.  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

31/10/2020

 

Most Popular