Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΤα δεδομένα για τον Σπανούλη - Θα αποσυρθεί φέτος;

Τα δεδομένα για τον Σπανούλη – Θα αποσυρθεί φέτος;

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι από τα τελειότερα δείγματα γραφής που έχει να επιδείξει το ούτως ή άλλως «γεμάτο» ελληνικό μπάσκετ. Σε 22 χρόνια καριέρας έχει γεμίσει τρόπαια, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague και ήταν παρών σε μερικές από τις πιο λαμπρές στιγμές της Εθνικής. Ωστόσο τον Αύγουστο κλείνει τα 39 και δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν πως στο φινάλε της φετινής σεζόν ο Λαρισινός γκαρντ θα ανακοινώσει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση και τα προγνωστικά είναι υπέρ αυτού του ενδεχομένου.

 

Ο Σπανούλης έχει στον φετινό Ολυμπιακό εντελώς διαφορετικό ρόλο σε σχέση με όσα ξέραμε για αυτόν μέχρι σήμερα. Ο χρόνος συμμετοχής του έχει μειωθεί πολύ, αν και παραμένει σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση και όταν χρειαστεί δεν διστάζει να πάρει τα ηνία της επίθεσης και να θυμίσει κάτι από τα παλιά.

 

Παίζει στο Προολυμπιακό και αποσύρεται

 

Ο ίδιος ο Σπανούλης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο τόσο να αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά φέτος το καλοκαίρι, όσο και να σταματήσει από την ενεργό δράση μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

 

Αυτό πιστεύει και ο μεγάλος Ισπανός μπασκετικός συντάκτης Χαβιέρ Ροδρίγκεθ, που πριν από λίγες μέρες έγραψε ανοιχτή επιστολή, βάζοντάς τα με τον… κορωνοϊό, που δεν άφησε τον κόσμο της Ρεάλ να τον χειροκροτήσει για τελευταία φορά στο ματς του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη την περασμένη Παρασκευή. «Σε ευχαριστώ για όλα αγαπημένε μου αντίπαλε… Ήταν χαρά μας να υποφέρουμε από εσένα», του έγραφε ο Ροδρίγκεθ.

 

Αλλά και οι στοιχηματικές συμφωνούν: μόλις 1,20 δίνει ο Σπανούλης να συμμετάσχει στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά επιστρέφοντας στην Εθνική μετά από απουσία έξι ετών, ενώ σε καθαρή απόδοση φαβορί είναι και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το τέλος της σεζόν 2020/21.

 

Most Popular