Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣτον Αγ. Σπυρίδωνα, στην Αγ. Μαύρα, στον Αγ. Μηνά και στο Αρχαίο...

Στον Αγ. Σπυρίδωνα, στην Αγ. Μαύρα, στον Αγ. Μηνά και στο Αρχαίο Θέατρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας και η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας

Στον Αγ. Σπυρίδωνα, στην Αγ. Μαύρα, στον Αγ. Μηνά και στο Αρχαίο Θέατρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας και η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας

Συνεργασία για την ανάδειξη σημαντικών μνημείων πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, είχαν χθες (22/6) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας (ΕΦΑΑΙΤΛ), Ολυμπία Βικάτου.

Επισκέφθηκαν έργα που εκτελούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την ΕΦΑΑΙΤΛ, και τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), για να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών, όπως το Κάστρο της Αγίας Μαύρας (ΕΣΠΑ), ο Ι.Ν. του Αγ. Μηνά Λευκάδας (ΠΔΕ) και το Αρχαίο Θέατρο Λευκάδας (ΠΔΕ).

Επίσης, επισκέφθηκαν τον εμβληματικό Ι.Ν. του Αγ. Σπυρίδωνα Λευκάδας, η αποκατάσταση του οποίου υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στην πρόσφατη πρόσκληση του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Το απόγευμα υπήρξε συνάντηση εργασίας του κ. Κτενά με την κα. Βικάτου, για τον προγραμματισμό περαιτέρω παρεμβάσεων για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λευκάδας.

«Τα έργα πολιτισμού, αποτελούν βασική μας προτεραιότητα, καθώς έχουν προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας. Από τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την ΕΦΑΑΙΤΛ και την κα. Βικάτου, προγραμματίζοντας και υλοποιώντας παρεμβάσεις, που διασώζουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και αναδεικνύουν το νησί μας σε ξεχωριστό προορισμό» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Most Popular