Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτην γενέτειρά του , το Θύρρειο Βόνιτσας τιμήθηκε ο...

Στην γενέτειρά του , το Θύρρειο Βόνιτσας τιμήθηκε ο συγγραφέας-ιστορικός Γεώργιος Φερεντίνος

Σε μία όμορφη εκδήλωση στον αρχαίο Θύρρειο την Κυριακή 27/6/2021, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου  του συμπατριώτη μας Γιώργου Φερεντίνου, καθηγητή-ιστορικού  με τίτλο: “Ακαρνανικόν Αρχείον“, που συνδιοργάνωσε το κέντρο κοινωνικής μέριμνας και ανάπτυξης Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας και η εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας -Λευκάδας, στον αύλειο χώρο του μουσείου Θυρρείου.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Παντελής Αποστολάκης, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας (ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν τους επέτρεψαν να παρερευρεθεί), υπογράμμισε ότι ο Δήμος αποφάσισε να τιμήσει για πολύτιμη προσφορά τον Καθηγητή, συγγραφέα και ιστορικό ερευνητή Γιώργο Φερεντίνο . Δεν επιλέχτηκε τυχαία το Θύρρειο ως ξεκίνημα των  εκδηλώσεων 1821-2021 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας είπε μιλώντας λόγια βαθύτατης εκτίμησης για το έργο του.

Την  εκδήλωση χαιρέτησαν ο βουλευτής κος Κωνσταντόπουλος Δημήτρης , ο πρόεδρος της κοινότητας Θυρρείου κος  Χρήστος Παλούκης και η κα Τσαντίλη συνεργάτης της κας  Βικάτου Ολυμπίας , προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Την παρουσίαση συντόνισε ο  Χρυσόστομος Πατούλας, εκδότης  της εφημερίδας “Αιτωλοακαρνανική” και μέλος της επιτροπής 1821-2021 Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ο οποίος μίλησε με λόγια βαθύτατης εκτίμησης για το έργο του συγγραφέα. Για το βιβλίο μίλησε ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας και ο Γιώργος Πιτσινέλης (Διδάκτωρ στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών).

 Στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θυρρείου Χρήστος Παλούκης παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στην εξαδέλφη του Συγγραφέα κα Νίκη Φερεντίνου – Χούσου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι:  ο πρόεδρος Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Πάνος Σόμπολος, , δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Κασόλας και της ελάσσονος κος Μασούρας  εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Στο τέλος της συγκινητικής βραδιάς ο συντονιστής ανέγνωσε την χειρόγραφη επιστολή του συγγραφέως ο οποίος δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους.

 

 

 

Most Popular