Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΟμιλία Θανάση Καββαδά στο ν/σ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο

Ομιλία Θανάση Καββαδά στο ν/σ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο

« Η κυβέρνηση αρνείται να αποδεχθεί ότι έρχεται το τέλος της.
Μοιράζει πανικόβλητη ψίχουλα και παραδίδει ημιτελή έργα όπως το νοσοκομείο Λευκάδας 15 ημέρες πριν τις εκλογές για να περιορίσει την εκλογική της ήττα»
Για παροχές ψηφοθηρίας και πανικού της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου και της ήττας που επιφυλάσσουν για τον ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα της κάλπης, έκανε λόγο ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στην ομιλία του επί του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς στο δημόσιο από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.
Ο βουλευτής ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός με τις προεκλογικές κυβερνητικές φιέστες και τα εγκαίνια ημιτελών έργων, όπως το νέο κτίριο του νοσοκομείου Λευκάδας το οποίο παραδόθηκε, χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις για σύγχρονες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. «To Νοσοκομείο θεμελιώθηκε, ξεκίνησαν δηλαδή οι εργασίες από τη Νέα Δημοκρατία το 2013 και καλώς έγινε, αλλά αυτό που παραδώσατε κύριοι της Κυβέρνησης, όχι ως κτίριο αλλά ως Μονάδα Υγείας, απέχει παρασάγγας από αυτό που περιμέναμε οι Λευκαδίτες. Και περιμέναμε ότι μαζί με το νέο κτίριο θα γινόταν επανεκκίνηση της υγείας στην Λευκάδα, με επάρκεια προσωπικού σε όλα τα επίπεδα. Και αντ΄ αυτού, λίγες ώρες, όχι ημέρες, ώρες, αφού έκοψε την κορδέλα ο κ. Τσίπρας, αρκετά περιστατικά διακομίστηκαν στα νοσοκομεία των γύρων περιοχών και οι λιγοστοί ασθενείς που μεταφέρθηκαν, όπως- όπως, στο νέο νοσοκομείο σιτίζονται από το παλαιό νοσοκομείο».
«Αυτά συμβαίνουν στο νησί της Λευκάδας, μετά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, για ανασυγκρότηση δήθεν του κοινωνικού κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι και από αυτά τα έδρανα και με ερωτήσεις προς τον υπουργό, ζητούσα να προνοήσουν για προσλήψεις, για στελέχωση των κλινικών που θα αναβάθμιζαν πραγματικά τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στο νομό. Καταθέτω στα πρακτικά 6 ερωτήσεις που έχω καταθέσει από τον Μάιο του 2017 για να λειτουργήσει άρτια, από την πρώτη ημέρα το νέο νοσοκομείο Λευκάδας που δεν απαντήθηκαν ποτέ από τον Υπουργό, γιατί απλά δεν έκανε τίποτα για τα θέματα αυτά για να μπορεί να απαντήσει στους Λευκαδίτες».
«Και με το παρόν νομοσχέδιο» συνέχισε ο κ. Καββαδάς απευθυνόμενος στη κυβέρνηση «προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο ότι είστε έτοιμοι να τους ανακουφίσετε», υπογραμμίζοντας ότι «η πραγματικότητα είναι διαφορετική». «Εσείς είστε αυτοί που κόψατε τις συντάξεις χηρείας πριν 4 χρόνια και τώρα, προεκλογικά, τις επαναφέρετε. Εσείς κόψατε το ΕΚΑΣ. Εσείς εξαπατάτε τους συνταξιούχους, με την περίφημη 13η σύνταξη». «Να θυμίσω στην κυβέρνηση, που λόγω του πανικού της έχει μάλλον απώλεια μνήμης, ότι η 13η σύνταξη ήταν η καταβολή ετησίως μιας ολόκληρης σύνταξης. Δεν είχε ούτε ποσοστά, ούτε κλίμακες υπολογισμού. Πως λοιπόν μιλάτε για 13η σύνταξη;» αναρωτήθηκε ο κ. Καββαδάς
Αναφερόμενος στο θέμα των 120 δόσεων, καυτηρίασε το γεγονός ότι η κυβέρνηση επί 8 μήνες διαφήμιζε τη ρύθμιση με αποτέλεσμα οι οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν εκτιναχθεί, καθώς και το γεγονός ότι η ρύθμιση αντιμετωπίζει τους οφειλέτες «με δύο μέτρα και σταθμά». «Άλλα για τα φυσικά πρόσωπα και άλλα για τα νομικά. Το πολύ μέχρι 36 δόσεις για τις επιχειρήσεις, μέχρι 120 για τους υπόλοιπους».
Ο κ. Καββαδάς κατέληξε, ζητώντας από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις τροπολογίες της Νέας Δημοκρατίας εάν πραγματικά επιθυμεί να ανακουφίσει τον κόσμο. «Ιδού. Έχετε την τροπολογία της ΝΔ έτοιμη για τη μη μείωση του αφορολογήτου και την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα στην εστίαση στο 13%. Ψηφίστε τες και σταματήστε να κοροϊδεύετε τους έλληνες πολίτες, δίνοντας τους ψίχουλα από τη μια και παίρνοντάς τους τα διπλά από την άλλη» σημείωσε.

Most Popular