Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΑνακοίνωση της Ν.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λευκάδας, για το θάνατο του αγωνιστή της...

Ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λευκάδας, για το θάνατο του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Απόστολου Λάζαρη.

 

“Ποτέ πριν ο κόσμος δεν ήταν τόσο πλούσιος, αλλά και τόσο πεινασμένος… Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, η οικονομική ανάπτυξη αύξησε το συνολικό πλούτο σε πρωτοφανή επίπεδα, ενώ οι δημόσιες και οι ιδιωτικές επενδύσεις άλλαξαν την μορφή του πλανήτη.

Ταυτόχρονα όμως, μεγαλώνει συνεχώς η φτώχεια και η οικονομική αβεβαιότητα, ενώ ο μισός πληθυσμός της γης προσπαθεί να ζήσει σχεδόν χωρίς εισόδημα και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά απ’ την πείνα.

Στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, που στοχεύει στη μεγιστοποίηση του κέρδους, η κοινωνία των πολιτών οφείλει να αντιτάξει μια άλλη παγκοσμιοποίηση, αυτή της κοινωνικής αντίστασης και αλληλεγγύης, που έχει ως στόχο το συμφέρον όλων των ανθρώπων και προπάντων των φτωχών και των κατατρεγμένων, τους οποίους απορρίπτει ο καπιταλισμός.

Η αντίσταση αυτή, που ξεκινά με τη μαχητική πρωτοπορία των χιλιάδων ακτιβιστών, δυναμώνει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της αγωνιστικότητας στα πλατιά λαϊκά στρώματα, σε παγκόσμια κλίμακα, και σηματοδοτεί νέες στρατηγικές συμμαχίες μεταξύ των εργαζομένων, των οικολόγων, των σπουδαστών, των αγροτών, των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κάθε μορφής κοινωνικών αγωνιστών στα πλαίσια μιας άτυπης αντικαπιταλιστικής Διεθνούς”.

Αυτή είναι εν ολίγοις η πολιτική παρακαταθήκη ενός φλογερού αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Αλλαγής, όπως από τον ίδιο πολύ καλά συνοψίζεται ’’Στην Αυγή του Νέου Αιώνα’’, ένα από τα τελευταία πολιτικά του δοκίμια.

Η είδηση του θανάτου του Απόστολου Λάζαρη, υπήρξε συνταρακτική για μια ολόκληρη γενιά στελεχών, μελών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ – και ‘όχι μόνο – για την οποία και αποτελούσε πρόσωπο σύμβολο της πρώτης Κινηματικής του φάσης.

Διακεκριμένος οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, κορυφαίο στέλεχος του ΟΗΕ, βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Από μέλος της ΕΠΟΝ τη περίοδο της κατοχής, διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΚ και στη συνέχεια, με την ένταξή του στο ΠΑΣΟΚ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάλυσης και Προγραμματισμού του Κινήματος.

Διατέλεσε υπουργός Συντονισμού (πρώτος τη τάξει υπουργός), καθώς και υπουργός Προεδρίας στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Απόστολος Λάζαρης υπήρξε ένας ξεχωριστός Έλληνας πατριώτης, ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας, ένας αμετανόητος και συνεπής ιδεολόγος.

Άνθρωπος προοδευτικός, αφυπνισμένος, ανιδιοτελής και πανταχού παρών σύντροφος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Λευκάδας, νιώθει χρέος της αποδίδοντας φόρο τιμής σε αυτόν τον τόσο ξεχωριστό σύντροφο, να εκφράσει ολόψυχα τα θερμά της συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.

Καλό ταξίδι σύντροφε Αποστόλη, θα είσαι πάντα στις καρδιές μας, πάντα ζωντανός στη μνήμη μας.

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λευκάδας.

 

 

Most Popular