Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔαιδαλώδες οι εκλογές στο ΤΑΟΛ: Απέκλεισαν τους 16 από τους 27 υποψηφίους...

Δαιδαλώδες οι εκλογές στο ΤΑΟΛ: Απέκλεισαν τους 16 από τους 27 υποψηφίους αγρότες. (βιντεο)

Ο αποκλεισμός 16 από τους 27 υποψηφίους άγγιξε την Αχίλλειο πτέρνα των αγροτών.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι εκλογές του ΤΑΟΛ την προηγούμενη Κυριακή έγιναν με παρέμβαση της Αστυνομίας. Εδώ και καιρό υπάρχει ένα παρασκήνιο που κορυφώθηκε την ημέρα των εκλογών με τους αγρότες να μην αποδέχονται την εκλογική διαδικασία .Με εντάσεις  και  τελικά με την παρέμβαση της ασφάλειας Λευκάδας διενεργήθηκαν οι εκλογές στο ΤΑΟΛ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δικηγόρος, κος Πολίτης, δικαστικός αντιπρόσωπος των εκλογών ανέγνωσε τα ονόματα των υποψηφίων  και οι αποκλεισθέντες αφού διαμαρτυρήθηκαν υπέβαλαν ενστάσεις.

Στην κάμερα της εφημερίδας μας  lefkasnews,  μίλησαν υποψήφιοι αλλά και αγρότες που αποκλείστηκαν και δεν μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΟΛ αλλά μπορούσαν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σολδάτος Αλέξανδρος .Αγρότης συνταξιούχος από το 1981 παλιός από τον Άγιο Ηλία. Υπέβαλλα αίτηση, σαν σταφυλλοπαραγωγός και ζητώ ανάκληση της αίτησης μου ως συμπαράσταση στους υπόλοιπους σταφυλοπαραγωγούς. Έκαναν αποδεκτή την αίτηση μου γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα πάρω καθόλου ψήφους εφόσον δεν ενδιαφέρομαι καν, απλώς η συγκεκριμένη παρέα που θέλει να καθορίζει τις τύχες των άλλων κάνει ότι θέλει. Εγώ δεν έχω φέρει το 80% των προϊόντων μου στο ΤΑΟΛ.

 

 

Σταμάτης Βλάχος: Είμαι αγρότης από την Εξάνθεια και παρόλο που φέρνω τα προϊόντα μου μας «κατφρονάνε» μας βρίζουν. Για διάφορους λόγους όλοι τους Εξανθίτες μας έχουν απορρίψει. Εγώ φέρνω τα σταφύλια και το λάδι μου εδώ. Τώρα θέλουν να αρχίσουν το ξεπούλημα της περιουσίας του Ταολ, η Ένωση του ΤΑΟΛ είναι η δεύτερη σε όλη τη χώρα.

 

Κούρτης Ηλίας από Εγκλουβή παραγωγός, διαφωνώ με την εκλογική διαδικασία με μειώνει σαν άτομο. Έπρεπε να έχει προηγηθεί εξελεγκτική επιτροπή να έχουν τεθεί υποψηφιότητες να έχουν βγει τα ασυμβίβαστα να και σήμερα να ξεκινά η διαδικασία. Να γνωρίζω τι ώρα ανοίγει και τι ώρα κλείνει η κάλπη,  να γνωρίζω τους υποψήφιους και τις θέσεις τους. Ψήφισα μόνο ρίχνοντας μια επιστολή ότι δεν έχω το δικαίωμα να συμμετάσχω διότι δεν προσκομίζω το 80% της παραγωγής μου και σύμφωνα με την νομοθεσία  έπρεπε να διαγραφώ. Αντ’  αυτού  μετά τον τρύγο το Νοέμβρη μας έστειλε στο Υπουργείο σαν μέλη του συνεταιρισμού ενώ έπρεπε να είχαμε διαγραφεί. Το καταστατικό είναι παράνομο σε αρκετά σημεία και ένα από αυτά επηρεάζει και την εκλογική διαδικασία, για αυτό δεν αποδέχομαι κανένα εκλογικό αποτέλεσμα.

 

Γράψας Στέφανος, είμαι αγρότης κατάγομαι από την Εξάνθεια. Από το 1994 ότι παράγω το φέρνω στο συνεταιρισμό  και μου απορρίψανε την υποψηφιότητα.

 

 

 

 

 

 

 

Γιάννης Χόρτης: Αγρότης και κτηνοτρόφος από το 1984. Οι εκλογές καλούνται να ψηφίσουν αλλά δε έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας . Την ευθύνη την έχει η διοίκηση διότι δεν έκανε γενική συνέλευση να καθορίζουν ποια προϊόντα θα πάρουν και ποια όχι. Η ευθύνη ανήκει στο προηγούμενο και τον πρόεδρο κάνει το ίδιο λάθος ο πρόεδρος, όπως τις προηγούμενες χρονιές. Εγώ υπέβαλα αίτηση και μου απορρίφθηκε διότι ενημερώθηκα ότι ήρθε επιστολή από το υπουργείο για εμένα για ένα αμπελώνα που δεν είχε καταγραφεί. Ήμουν πρόεδρος στην πρωτοβάθμια Χορτάτων και στην προσωρινή διοίκηση, τώρα βγαίνουν οι αγρότες εκτός ΤΑΟΛ και έρχονται οι μάγκες οι επιστήμονες να εκποιήσουν ότι έχει απομείνει.

 

 

Κώστας  Κούρτης από Εγκλουβή. Είμαι αγρότης σε καθημερινή βάση είμαι μέσα στο ΤΑΟΛ φέρνω την παραγωγή μου όλη εδώ. Σήμερα μας πετάνε όλους έξω, έχουν κατατεθεί αιτήσεις για υποψηφιότητα χωρίς είναι παρόντες οι υποψήφιοι, έγιναν δεκτές οι αιτήσεις αυτών που δεν είναι αγρότες κατά κύριο επάγγελμα.

 

 

 

 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΟΛ …  

Αργυρό Ιωάννης: Εγώ έχω μεγάλη παραγωγή ελαιολάδου αλλά δεν την προσκομίζω στο ΤΑΟΛ διότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, είμαι υποψήφιος διότι τηρώ τις προδιαγραφές. Επίσης η εκλογική διαδικασία δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι.

 

 

 

διαβάσετε εδώ 

Εκλογές παρωδία στον συνεταιρισμό του ΤΑΟΛ . Επέμβαση της Αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

Τα αποτελέσματα των εκλογών του ΤΑΟΛ. Πρώτος σε ψήφους o Κατωπόδης Θωμάς.

 

Aπαράδεκτη στάση της προσωρινής διοίκησης και του προέδρου της» καταγγέλει ο Κώστας Κούρτης μέλος του ΤΑΟΛ

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται

Most Popular