ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ.

0
638

Συγκίνηση ,νοσταλγία αλλα και θαυμασμός για τον κορυφαίο Λευκαδίτη ηθοποιό, συνόδευσαν την εκδήλωση τιμής προς τον ΗΛΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ που οργάνωσε, χτες το βράδυ στην Αθήνα,με μεγάλη επιτυχία, ο Σύλλογος Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα».

Mία μαγική, ζεστή, βραδυά που θα μείνει στις μνήμες όλων.

Η μεγάλη αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών -στο κέντρο της Αθήνας-τελικά αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τους εκατοντάδες Λευκαδίτες και φίλους του Ηλία Λογοθέτη.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι:Αργυρώ Βερυκίου-Μπαλντά(φιλόλογος),Ηλίας Γεωργάκης(δημοσιογράφος-συγγραφέας) και ΓιάννηςΦαλκώνης(σκηνοθέτης).

Χαιρετισμούς απήθυναν ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κωσταντίνος Καρούσος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής Σωκράτης Κακλαμάνης.

Δύο σονέτα του Σπύρου Φιλιππα-Πανάγου-με τα οποία ο Ηλίας Λογοθέτης-εδωσε εξετάσεις το 1964 στο θέατρο Κούν και πήρε υποτροφία-διάβασε ο παιδικός του φίλος Στέφανος Μεσσήνης(δημοσιογράφος-ποιητής).

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά στην τεράστια προσφορά του ηθοποιού στο θέατρο και στον κινηματογράφο , στην καλλιτεχνική του πορεία καθως και στην μεγάλη αγάπη που τρέφει για τη Λευκάδα, το νησί οπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Τραγούδια για τη Λευκάδα τραγούδησε η χορωδία του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής υπο την διεύθυνση της μαέστρου Δώρας Μουρμούρη.Στο μαντολίνο ήταν ο Αλέξανδρος Καραμποίκης και στην κιθάρα ο μικρός Δημήτρης Αγγελάτος.

Στο τέλος της εκδήλωσης τραγούδησε ο Ηλίας Λογοθέτης ο οποίος αφηγήθηκε παλιές φάρσες μπρανέλων, σκορπώντας γέλιο και χαρά που τόσο εχουμε ανάγκη στην εποχή μας.

Μηνύματα για την εκδήλωση και τον τιμώμενο έστειλαν ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς ,ο νεος δήμαρχος Λευκάδας Μπάμπης Καλός και ο απερχόμενος δήμαρχος Κ. Δρακονταειδής.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε η παραδοσιακή λαδόπιτα, προσφορά της Ολγας Μανωλίτση και της Σοφίας Αναγνωστοπούλου-Γεωργάκη.